MOODLE - virtuální server, kde studenti najdou výukové materiály

20.10.2012 16:50

Do našeho virtuálního serveru jsme nasadili prostředí MOODLE, které je využíváno po celém světě univerzitami. Jedná se tvz. "cloud system", kde do virtuálního serveru vyučující do svých předmětů vkládají výukové a další pomocné materiály, které v hodinách/přednáškách/cvičeních používají. Dále do tohoto prostředí vyučující vkládájí další materiály a odkazy, které studentům lépe pomůžou zvládnout látku. Učitelé ani studenti nemusí nic posílat e-mailem, stačí, když si vložené materiály stahnou do svého počítače. Na druhou stranu i studenti mohou vyučujícím vkládat domácí úkoly/seminární práce přímo do prostředí MOODLE. 

V minulých týdnech vyučující vkládali do MOODLE materiály. Příští týden dostanou studenti přístupová hesla, aby si z MOODLE začali tyto materiály již stahovat. Samozřejmostí bude i úvodní školení, kde jim vyučující informatiky vysvětlí, jak se v prostředí MOODLE pohybovat, kde najít "svoje předměty" a jak materiály najít, stahovat a jak je i vkládat. 

Doufáme, že tento další komunikační kanál mezi vyučujícími a studenty zefektivní proces učení a vzájemnou komunikaci mezi studenty a vyučujícími.  

 

Tým CSA