Naše účast na středoškolské futsalové lize

23.11.2011 10:45

Los pro základní část středoškolské futsalové ligy k nám nebyl příliš milosrdný a přiřadil do naší skupiny SPŠ stavební a Gymnázium Boženy Němcové. Týmy z těchto škol jsou totiž vždy ambiciózní a patří k favoritům. Přesto se však v den turnaje sešlo 7 statečných VOŠ a SOŠ podnikatelskou reprezentovat.  Sice bez postupových ambicí, avšak s odhodláním favorizované celky potrápit.

Již v prvním utkání mezi SPŠ Stavební a Gymnáziem Boženy Němcové naznačilo, že úroveň turnaje bude poměrně vysoká. Domácí „Stavebka“ v utkání hraného na 2x15 minut zvítězila a učinila tak první krok k postupu do další fáze SFL.

SPŠ  stavební : VOŠ a SOŠ podnikatelská 5:0 (2:0)

Ve druhém střetnutí turnaje nastoupil náš celek proti domácím. Domácí prostředí, kvalita i počet hráčů, tyto aspekty byly na straně našeho soupeře a podle toho se také utkání vyvíjelo. Domácí nás zatlačili na naší polovinu a střelecky i kombinačně nás přehrávali. Několikrát nás v brance podržel Milan Krajíček. Do druhého poločasu jsme vstupovali s relativně příznivým dvougólovým mankem. Během druhého dějství jsme si vytvořili i několik brejkových situací, které jsme však nevyužili, a tak v závěru utkání silný soupeř definitivně zlomil náš odpor a přidal dalšími třemi góly.

VOŠ a SOŠ podnikatelská : Gymnázium Boženy Němcové 1:4 (0:2)

Branka: Vlach

V posledním utkání turnaje nastoupilo naše mužstvo proti Gymnáziu Boženy Němcové. První poločas byl z naší strany o něco vyrovnanější než v předchozím utkání. Nevyvarovali jsme se však spousty nepřesností a ztrát míčů, díky nimž jsme se dostávali pod tlak. Soupeř těchto našich chyb dokázal využít, a tak na konci prvního dějství vedl o dvě banky. Ve druhém poločase se nám podařilo hned v úvodu vstřelit kontaktní branku, když se po rychle rozehraném rohu prosadil Vilibald Vlach. Na případně zdramatizování utkání jsme však již neměli síly, a tak soupeř dalšími dvěma trefami utkání zpečetil ve svůj prospěch.

V základní skupině turnaje jsme tak skončili na 3., tedy nepostupovém místě, avšak ostudu jsme určitě neudělali. Hráčům je třeba za předvedené výkony a reprezentaci školy poděkovat.

Školu reprezentovali: Jiří Cvejn, Michal Bařinka, Martin Matuška, Vilibald Vlach, Patrik Chytráček, Milan Krajíček a Denis Punko

Vedoucí mužstva

Tomáš Lášek