Rozjíždíme projekt Moderní škola financovaný ESF a státním rozpočtem z OPVK 1.5. (tzv. šablony pro SŠ)

12.04.2012 15:12

V dubnu 2012 jsme zahájili projekt Moderní škola, na který získáme finance z ESF a státního rozpočtu z operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v oblasti podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách.

Cílem projektu je zkvalitnění výuky a modernizace ICT vybavení školy. V oblasti výuky se jedná především o zvýšení využití digitálních technologií ve všeobecně-vzdělávacích i odborných předmětech. Zařazení metod a forem výuky, které využívají digitální technologie, zvyšuje názornost, dynamiku výuky a interakci učitele a žáků. Tím dochází ke zvýšení motivace žáků a tudíž i jejich studijních výsledků. Zvýšení využívání technologií je přímo závislé na jednotlivých vyučujících, proto se zaměříme také na vzdělávání pedagogických pracovníků. V oblasti cizích jazyků by se například jednalo o jazykové kurzy v zahraničí, které by vedli k zlepšení jazykových kompetencí pedagogů cizích jazyků a následně tedy ke zkvalitnění metod výuky cizích jazyků.

Díky projektu do školy pořídíme mobilní IT učebnu, dále pak server a další techniku do učeben. Povinnými výstupy této klíčové aktivity jsou digitální učební materiály, tzv. DUMy, které bude tvořit učitelé. Celkem bude vytvořeno 9 sad po 20 DUMech.